מחלות מעיים רבות עשויות להיות כרוניות, או נגרמות בשל רגישות וחוסר שמירה על תזונה נכונה.
לרוב, מחלות מעיים מלוות בהתפרצויות כאבים, ואפילו דימום רקטומי, המצריך אשפוז וטיפול אנטיביוטי, ובמקרים קשים, אף ניתוח להסרת החלק החולה במעי.
הטיפול במחלות מעיים מתחלק לשלושה חלקים: טרם אבחון וזיהוי המחלה, זמן ההתקף, והחיים עם המחלה. החלק הראשון מתייחס למה שנכנס אל הגוף וגרם להתקף. בדרך כלל רגישות בשילוב אי הקפדה על תזונה מתאימה, כגון אכילת בצקים, טעמים חריפים, ומאכלים רווי שומן, כמו גם עצירות ממושכת, עשויים לגרום לדלקת, או קרע במעי הגס. לדלקות אלו קוראים בעגה המקצועית: דיברטיקוליטיס, אבל היא יכולה להתקיים בעוד עשרות צורות שונות. ההתפרצות הראשונית הינה בגדר בלתי נמנעת, היות ולחולה לא ידועה רגישות מעין זו, טרם האבחון.
החלק השני מתייחס לשלב ההתפרצות, מה שקרוי בדרך כלל התקף ועלול להיות כרוך באשפוז של מספר ימים. בזמן האשפוז מקבל החולה טיפול אנטיביוטי והחדרת נוזלים באמצעות אינפוזיה בלבד. החולה שרוי בצום על מנת להרגיע את שרירי הבטן "עד יעבור זעם", למשך 72 שעות, וכל עוד נמשך הטיפול האנטיביוטי דרך הוריד.
לקראת שחרורו של החולה, מתואמת פגישה עם דיאטנית בבית החולים, לשם קבלת הנחיות מסודרות להמשך הרגלי האכילה לאחר הטיפול. החולה מתבקש לשמור על דיאטה מסודרת, במהלכה יחל לאכול מזון נוזלי ורך במשך מספר ימים, לאחר מכן מזון ללא תאית, על מנת להקל על הליך העיכול במעיים הרגישות, ובהדרגה עד להחלמה מלאה.
מחלות מעיים מצריכות שמירה על תזונה ודיאטה לאורך כל החיים, היות וכל שינוי התנהגותי, לחץ נפשי, או עומס על הקיבה, עלולים לגרום להתפרצות חוזרת, ואף לגרום לנזק בלתי הפיך. על כן מומלץ לעבור בדיקת סי טי או קולונוסקופיה אחת לשישה חודשים, או בהתאם להנחיית הרופא, בעיקר בקרב מבוגרים בני שישים ומעלה, המלינים על כאבים בדפנות הבטן, באופן תדיר.
מתעניינת בלימודי תזונה וכתיבת דיאטה וגם קידום אתרים בין לבין.